Marelične kroglice s kokosom

marelicne kroglice

Naj me koklja brcne, tako sem lena. Lena, da se ne spravim k pisanju o tistem, kar me večinoma neizmerno veseli. Imam milijavžnt razlogov zakaj ne pisati. Ker nimam časa, ker nimam kakovostnih slik, ker so recepti hudo enostavni, ker nimam fotoaparata, ker, ker,ker  sem lena kot fuks (fuks kot rjav ali rumeno rdeč konj, oz.  star vojak, zvit in len- obojemu se reče fuks). In seveda je nekaj precej tehtnih razlogov zakaj pisati. Predvsem, ker petelin rabi moje recepte, ko me želi nafutrati, ker želim ostalim mojim kuram dat ideje za preprost futr in ker je lažje nekomu poslat link do recepta, kot pa vsakič znova mislit kako točno se že nekaj skuha. No, zato bom (spet) začela pisat. Upam, da bolj redno. Vsekakor pa precej bolj poenostavljeno kar se tiče besedičenja in slik. Tako mi paše. Enkrat tako drugič drugače, saj nisem robot.

Nimam pojma ali je pravilno kokosove marelične kroglice ali kokosovo marelične kroglice. Po premisleku se nagibam k prvi možnosti, a žal, slika je že oblikovana.

Sestavine:

  • namočene suhe marelice (cca 250 g)
  • mleti mandlji
  • kokosova moka
  • nekaj žlic kokosovega mleka (najbolje gostega iz pločevinke- ostanek porabite za smuti)
  • nekaj žlic sladila (agavin sirup, javorjev sirup, sladkor…po želji in okusu)
  • po želji žlica ali dve ruma ali pina colade

Priprava:

Namočene suhe marelice (brez tekočine v kateri so se namakale) zmiksamo skupaj s tekočimi sestavinami v pasto (bolj ali manj gladko; kakor vam ljubo). Dodajte mlete mandlje in kokosovo moko (in sladkor, če ga boste uporabili) po občutku, toliko da bo masa primerna za delanje kroglic a še vedno precej mehka in “pocasta”. Kroglice se bodo lažje delale, če bo masa ohlajena. Narejene kroglice povaljajte v kokosovi moki.

Večkrat bi morali jesti marelične kroglice.